Груз

               
                Болгарский
                Мир и Люди


                Т О В А Р

                Тежко е наследството
                от миналото -
                насилия, войни,
                чудовищни престъпления...
                То намалява значително
                силата ни
                и изкривява
                главното ни движение.

                С тежък товар
                няма развитие,
                а само непрестанно
                въртене на място.
                Хоризонтът
                е тягостно нисък,
                а пътят -
                мъглив и неясен.

                Да се отървем
                от това бреме,
                да го оставим
                назад завинаги!
                Така ще навлезем
                в освежително време
                и надеждни далечини
                ще стигнем.

                Ана  Величкова               


Рецензии