Слова... мой код любви

                По мотивам произведения
                http://stihi.ru/2019/10/02/284
                думите... моят код за обичане...
                (Мария Магдалена Костадинова)


думите... моят код
за обичане
нежно
стаени в изящното тихо
на белия лист

ранима душата ми... цяла
е в тях
разсъблечена
боса
но истинска
луда... сякаш току що
се е любила
с вятъра
топла сълза е
на цвете в очите
сред тръни
а друг път... небе от любов
и дъждовна река
устремена към теб
и болка
и нежност в недрата
понесла

думите... моят код
за обичане
нощна пътека към облака
спящ във очакване
в края
на белия лист
=========================

Слова… мой код любви
ИЗ ЦИКЛА "ДРУГИМИ СЛОВАМИ"

Слова… мой код любви
так нежно утихают
в тиши изящной
белого листа

ранимая душа моя
раздетая
босая
осталась настоящею,
безумна – но чиста,

как тёплая слеза,
что с ветром обнималась
на небесах любви
в иные времена...

в шипах цветка - роса
рекою изливалась,
к тебе стремилась, боли
и нежности полна

слова…  мой код любви
ночной тропы извив
до облака признания,
что дремлет 
в ожидании
где тайным смыслом строчка завита -
в конце изящно-белого листа 


Рецензии