Хочеться затишку

З роками помічаю все частіше,
Як швидко пролітає кожна мить,
Сприймаю неприємності гостріше,
Душа моя від промахів щемить.

Буває, що втрачаю всяку віру
Сама себе штовхаю в кут глухий,
То плачу, то хвилююся надміру,
Сумую, що живу у час лихий.

О, цей невтішний глас! Подібно спруту,
Обплутує він клешнями тривог,
Нагадує щодня годину скрути,
Весь час звучить настирний монолог.

Так іноді захочеться затишку,
Уваги і простого співчуття,
Побачити довірливу усмішку,
Забути про хвилини сум'яття.

Я знаю, вічний спокій неминучий,
Готує сон Морфея забуття,
Та знову жду весну і день квітучий,
За все, що маю, дякую життя!


Рецензии