Пупышка восенi распускаецца

Дзень
празрысты і круглы,
як кубак са шкла,
яшчэ поўны, яшчэ не
апракінуты.

Сад дрыжыць
думкамі аб зіме,
ён карэньнем урос у лета, але зямля ўжо рыхтуецца да пераезду ў люстэрка.

Сад даверліва
перабірае паветра, перашэптвае навіны, што прынёс вецер -
а ці праўда, што хутка
халады выйдуць зь берагоў
і затопяць зямлю каруселяў ды супермаркетаў?

Так, праўда.

Выжыве толькі кара, толькі карэньне, толькі карычневае і бурае.

Зялёная галава лета
ляжа шчакой на сьнег.

Скрозь зьбяднелыя галіны бязьлітасна
гляне прыўкрасная сінеча - амбасадор Разлучаных Штатаў Холаду.

Вусны яе варушацца,
яна чытае замову зімы.

Вершаліны
шлюць поўныя тугі лісты караням -
а тыя
ня пішуць у адказ.

Беластвольныя герольды трубяць у бязгучны рог неба: пупышка восені распускаецца.


Рецензии