Крути

 В ополонку пірнає небо і шепоче:
"Мене врятуй".
 Україно, моя стражденна, біль болюча, як дим і ртуть.
 Бій під Крутами, мов би знову. Сто п'ять років. Душа в крові.
 Наші хлопці стоять на розстріл. Гімн співають без сліз, брехні.

 Відчайдушні, хоробрі, сильні йдуть вперед через ночі, дні.
 Україна - це Незалежність, синьо - жовті роки та сни.
 Крути - спомин, свічки та пам'ять, що в артеріях і думках.
 Знову січень. І двадцять дев'яте. Україна і сіра війна.

 Бій під Крутами плаче вітрами, бій під Крутами плаче дощем.
 Хлопці йшли, хлопці йдуть вздовж до раю,закриваючи кулі плащем.
 Контратака, поранень безліч і подряпини на вустах.
 Коли любиш, то пам'ятаєш, що чекає тебе хтось там.

 Україна, моя Україно, синьо - жовтий твій стяг навіки.
 Українців не вбити. Ми сильні.
 Перемога, як крок до весни.
 Крути будемо ми пам'ятати. Це відбиток в усіх ДНК.
 Нас не знищити, не розстріляти. Україна назавжди жива.

 Кадри з фільму "Крути. 1918"

 20. 01. 2023.


Рецензии
"азовскую" сволочь, жаль - отпустили..

Verstak   26.01.2023 09:44     Заявить о нарушении
- за такую свою сволоту тоже радеете?!

Verstak   26.01.2023 09:48   Заявить о нарушении