Люблю свою я мову

Люблю свою я мову, так, люблю,
Та більше все-таки пишу російською,
Й свідомо я, на жаль, таке роблю,
Хоча б воліла краще українською!

А тому я підвищую свій «зріст»,
Щоб, мов джерельце, мовонька лилася,
Бажаю показати у ній хист,
Щоб кожному вона полюбилАся!

Вона в нас дивовижна, чарівна
І часто солов’їною зоветься,
Співуча, дзвінко вимовнА -
Коли співаю, ніжно з серця ллється!

Люблю свою я мову, так, люблю,
Слова кохання в неї найщиріші,
Вона подібна сонцю, кришталю*,
Люблю написані я нею вірші!
                20.01.2023.
*Світла, чиста (прим.автора).


Рецензии
Любіть Україну у сні й наяву,
вишневу свою Україну,
красу її, вічно живу і нову,
і мову її солов'їну.

В. Сосюра

Дякую, Людмило!

Яков Баст   21.01.2023 07:54     Заявить о нарушении
Дякую за Ваш відгук!
З повагою,

Людмила Дзвонок   23.01.2023 19:01   Заявить о нарушении