спокiйного сна

Літаючі слони потоптались по вухах
Тому, хто лежав, приліпившись до неба,- слухав.
В брудних калюжах булькотять квадратовані черепахи,
В гілках заплутались крила якоїсь невідомої птахи.

  А слони, махаючи вухами, літають туди і сюди,
  Та ти не звертай уваги на них, спи..

  Нехай тобі насняться зелені вовки,
  Нехай тобі насниться фіолетовий дощ,
  Нехай тобі насниться кілька травинок,
  Що проростають крізь панцир асфальтованих площ.



В малинник, ягід накрасти, залізли хитрючі мавпи,
А там: ведмеді і кабани (п'яні звичайно) грають у карти.
Грають не на гроші, грають не на стусани -
На розгадку того, чому ж літають по небу слони.

  А слони, гудучи як джмелі, літають туди і сюди,
  Але ти не звертай уваги на них, спи..

  Нехай тобі насняться зелені вовки,
  Нехай тобі насниться фіолетовий дощ,
  Нехай тобі насняться стебла трави,
  Що виривається з панцира асфальтованих площ.



Надзвичайно бурхливі річки, над якими ненадійні мости.
По них біжать, тупотять, що мости аж двигтять, пацюки.
Великі, зубаті і сірі біжать на той бік, бо бачуть там сир,
Та мости розпадаються і всі вони падають в нестримний неспинний вир.

  А над всим цим зграйками літають слони,
  Ти не звертай уваги на них, спи..

  Нехай тобі насняться зелені вовки,
  Нехай тобі насниться фіолетовий дощ,
  Нехай тобі насняться духм'яно-тендітні квітки
  Над сірими душами асфальтованих площ.



Довжелезні-товстезні труби, повз які ходять люди.
А в трубах не вода, а в трубах не газ,
В трубах - волохаті й страшні жуки-павуки,
Що обличчями якось дивно нагадують нас.

  Та ти спи спокійно, не зважай ні на що,
  Я буду увесь час оберігати твій сон.
  Буду відгонити набридливих літаючих слонюків,
  Але вони теж бажають тобі найприємніших снів.

  Нехай тобі насниться все що захочеш,
  Нехай тобі насниться все про що мрієш,
  А коли ти прокинешся, вийдеш на площу,
  Озирнешся довкола - і все зрозумієш..


Рецензии
Подобається аж аж. Можна у літ. щоденник до себе заберу?

Юка Санна   20.01.2023 01:32     Заявить о нарушении
Тобі, Юк, на цій сторінці можна все)
Так сумував за тобою..
Як ти? не виїхала нікуди?

Анатолий Ник Галич   20.01.2023 02:14   Заявить о нарушении
Суму нам вистачить на віки вічні. Поки що тримаюсь, бо треба працювати, донатити на байрактари, підгодовувати їжачків, та й таке) а там побачимо

Юка Санна   20.01.2023 02:54   Заявить о нарушении
Як ти?

Юка Санна   20.01.2023 11:58   Заявить о нарушении
Ти світла людина, Ю.
Настільки світла, що аж тепла)
Я це завжди відчував
Бережи себе, як тільки можеш

Анатолий Ник Галич   20.01.2023 12:05   Заявить о нарушении
Так і не відповів, ото як завжди)

Юка Санна   20.01.2023 15:21   Заявить о нарушении