Любовь - сила Вселенной

                Болгарский
                Космос


                ЛЮБОВ - ВСЕЛЕНСКА СИЛА

                Любов!
                Привличане!
                Вселенска сила -
                слънца създава,
                ражда светове.
                Тя Разума
                навсякъде закриля,
                към мощно
                съзидание зове.

                Любов!
                Балсам целебен
                за сърцето.
                За всяка клетка -
                пролетен цъфтеж.
                Без нея схлупено
                ще е небето
                и всяко стръкче
                ще покрие скреж.

                Любов!
                Привличане!
                И ядрен огън
                в звездните реактори.
                Преобразява
                и взривяващо руши.
                А някъде
                в пространство-времето
                свят за разумни
                същества гради.

                Ана  Величкова


Рецензии