Цыклу стары новы год

ЦЫКЛУ "СТАРЫ НОВЫ ГОД"

У Стары Новы Год кручынай
Не чуваць дома галасоу,
Родны дом i cтаiць пустынным
У мерзлых всix гадзiн часоу,
Толькi для ката яшчэ чаплашкi
Cтаяць не прыбрана i цяжка,
I yжо не адчынiць дзверы брат
У аднойчы хоць y завiруху назад ,
А услед за iм i тата з мамай.
I нi мяукання, нi слоу,
Нi ранейшых ранiцы берагоу,
З абразом дзён без прышлай драмы,
Але сэрца памяцi yзыход
Не верыць у смерць у Вадохрышчанскi год.

И в Старый Новый Год кручиной
Не слышно в доме голосов,
Родимый дом стоит пустынным
У мёрзлых всех времён часов.
Лишь для кота ещё чеплашки
Стоят не убрано и тяжко,
И брат уж не откроет дверь,
Назад однажды хоть в метель,
А вслед за ним и папа с мамой.
И ни мяуканья, ни слов,
Ни прежних утра берегов,
С иконой дней без пришлой драмы,
Но сердца памяти восход
Не верит в смерть в Крещенский год.


Рецензии