Адат

Кади стр;гуть сабе вуси
Дъ парастають барадамі
У придмер Ядриса чі Муси
Дъ у розлік з роднимі д;дамі

;що вдягнєть ак з глузд пабех
Той ялимок- аткель вон узятий?
Чі батьк; гоцал тах у т;бе?
Каг забурунни; робяти!

На їх н; зрилі би глаза
На вродь каг з глуздамі нігода
Вон сам с;бе завєть казак
Ди память батькіну прагойдал

Н; чікіляють т;л;шом
Прид меньшим, на людя,на гості
З ;амілі;й н; йдуть ;що
Пад сіпу падкладая горсті

Н; носють кольци казакі
Уж ; т;х чє пад в;нцом надети
Сугл;нь старие картички
Иде казак н; с той приметай

Каг добр; ежлі еднай син
Сабе прачкнєть с;рьгамі вухі
Чєб вемь бул кажнай вон андін
У батькі з матр;ю старухай

;сє то чє разлікуїть наз
Казак д;ржи уцепясь зубамі
Хай зрять людя той розлік у раз
З инага рода плем;намі

Чє н; стаянкамі вади
Па венах казака набрата
Тама память усей тваєй руди
Па єй увесь звичай дъ адати

Па єй табейнъй разгутор
За баз ; радітелскай станіце
;де казакі ;п;рєд гуртом
;стр;валі светлаї седьміци

© copyright: александр жуков1, 2020


Рецензии