Зникае день

Зникає день

Ось і нинішній день
Вже зникає у світі незримім,
Де не чути сирен
В неосяжній несходженій сині.

Там забудеться вмить
Гострий біль безнадій і тривоги,
Журавлем відлетить
У далекі космічні чертоги.

Відпливе, як мусон
Під блідим ореолом Селени.
Може, спогадом в сон
Прилетить з білим снігом Морени*...

Гаснуть смутку тони
І душі нерішучі мотиви.
Тільки слід сивини
Обпікає голками жаливи*…


*Морена - слов'янська Богиня Зими и Смерті.

"Жалива - кропива.


Рецензии