Зима сумуе

Зима сумує

Щось сумує зима, може, хвора?
Як дізнатись? Не скаже вона…
Білим снігом втішала учора,
А сьогодні весь день, як хмільна.

А вночі мені ранок приснився:
Я морозний вдихала пилок,
Що на землю слухняно стелився
І нагадував безліч бджілок.

Променилося радісно небо,
Самоцвітом світилась лазур,
І не снігом, а квітами степу
Чарував лебединий ажур.

Снігурі щебетали на гіллі,
Притягали яскравим вбранням,
А хмарки, зачепившись за шпилі,
Додавали затишку гілкам.

Я прокинулась - небо у хмарах,
А зима зажурилась до сліз.
Може, вітер навіяв у марах*
Неминучий життя фаталізм?..


*Мари (множина) - мрії.


Рецензии