Отведи взгляд

   Н.Бидненко
Послухай, любий, ти мене не клич
І не приковуй поглядом до себе…
Стиха за даллю журавлиний клич
В осиротілому осіннім небі.
Послухай-но, ти краще не мани
І не тривож поверненням кохання…
Десь ждуть лани повернення весни,
Земля росою плаче на світанні.
Туманів пасма плутають сліди,
Де кралась осінь босими ногами…
Послухай, любий, погляд відведи –
Не впишеш в осінь ти весняні гами.
***
Меня ты, милый, больше не зови
И не приковывай меня к себе очами...
Утихнут в дальнем небе журавли
В осиротелой осени печали.
Послушай-ка, меня ты не мани
И не тревожь, возвратами любови...
Поля заждались веянья весны,
Земля росою плачет поневоле.
Туманов клочья путают следы,
Где кралась осень босыми ногами...
Послушай, милый, взгляд свой отведи -
Весеннее не впишешь в осень гаммы!


Рецензии