Хотiла б

Запалює дехто зірки,
А хтось ліхтарі чи то свічі,
Хтось мріє про вдалі рядки,
Хтось правду шукає одвічну.

Я б світлом хотіла людей
І щастям безмежним живити,
Щоб радість лилася з очей,
Хотілось весь світ оповити.

Хотіла б я душі близьких
Наповнити затишком, миром,
Щоб будні не знали зими
І всі усміхалися щиро.

Хотіла б словами віршів,
Як спраглими* нотами скерцо*,
Творити гармонію днів
Без болю й життєвого герцю*.

*Скерцо - невеликий музичний твір у швидкому темпі з підкресленим ритмом.
*Спраглий - сповнений сильного почуття, пристрасті.
*Герць - бій, боротьба між противниками; поєдинок.


Рецензии