Хатлар язам... Пишу письма

***
Сэламнарымны жибэрэм язгы жиллэр артыннан
Мёмкин булса – хат языгыз, кёлмэсэгез хатымнан.
Нигэ минем хатларымны жавапсыз калдырасыз?
Узегезнен хэлегезне нигэ мина язмыйсыз?
Ничэ еллар сездэн аерым сагынып йёрим шулай...
Эллэ инде сагынырга да ризалык бирми ходай?
Миллион кешелэр арасында – ялгыз мин, узем генэ!
Бар ниятем – хатлар аша хэлегезне белю генэ.
***
Нигэ бер генэ дэ, шулай, хэлемне сорашмыйсыз?
Мин сезнен хэтерегезне калдырмадым, ялгышасыз.
Узем сезгэ сюзлэр юллыйм, к;злэремнэн яшь  тама:
Хэлегезне белми торып ничек яшийм дёньяда?
Зэнгэр конвертлар эчендэ хатларым сезгэ барыр.
Узем китсэм мэнгелеккэ, сюзлэрем генэ калыр.
Хушыгыз, кан карендэшлэр, туганнарым – хушыгыз!
Дога кылган чагыгызда исемемне кушыгыз.

***
Посылаю привет с весенними ветрами
Если есть возможность-напишите письмо,
Почему вы оставляете мои письма без ответа?
Почему бы не написать мне о себе?
Многие годы живу от вас в разлуке...
Неужели Бог позволяет  тосковать?
Среди миллионов людей-одинока я!
Все, что у меня есть, – это знать о вас  через письма.
***
Почему бы не спросить, как я живу?
Я вас не обидила, вы ошибаетесь.
Сама пишу вам письмо, слезы текут из моих глаз:
Мне тяжело не знать, как вы поживаете?
Внутри синих конвертов мои письма пойдут вам.
Если я уйду навечно, останутся только мои слова.
Прощайте, кровные родственники, родные – прощайте!
В молитвах вспомнайте и моё имя.


Рецензии