Владико, Боже, владарюй

Мені так хочеться покою
І не одній мені…
Себе я Словом успокою
У ці тяжкі всім дні.
Вглибляюсь в Нього я щоранку,
Тлумачу Його, вчу,
 Мені б підняти зросту планку –
Цього б і читачу!

Господь дав дар, щоб сповіщала
Про те, що Він живий,
І щоб в біді людей втішала,
Щоб дух був бойовий,
Ми перенести з Ним спроможні
Часи лихі, тяжкі,
Ми завжди з Ним непереможні,
Бо сильні в Нім, стійкі!

О Господи, дай слух духовний
І зір Свій неземний,
Щоби навчались послідовно,
Хоч й дні тепер війни,
Щоб люди в мудрості зростали,
Тебе жадали всі -
То й спокій би усі ми мали,
Були б в Твоїй красі!

Величний, люблячий і вірний,
Святий, терплячий Бог,
Зруйнуй Ти між людьми всі «стіни»,
Сплатив за нас Ти борг –
Своєю смертю на Хресті
З полону вивів нас,
По вірі в Господа святі,
Ти з нами повсякчас!

Подяку шлю за те, що з нами,
Що Ти за нас завжди,
За всіх людей, Своє творіння,
Згуртуй нас і веди,
Владико, Боже, владарюй,
Все на Землі Твоє,
Вогонь Свій Божий направляй
На те, що не Твоє!
              11.01.2023


Рецензии