ПРУТ НА ВРБИ

Где несташе храбри Срби
Повили се ко прут на врби
зајаши их ко год стигне,
а нико не смије главу да дигне?

Повијени иду тако
Еј Лазаре , је л' ти лако
гледат своје наследнике
где одоше у поданике?

Утркују се ко ће боље
Продат своје богомоље
Сви су исти, без разлике
Српство дају за златнике.

Марица Лукић
( књига Житије, духовна поезија, Православље)


Рецензии