Мир Кристины 3

І важко дихати і некохати туго
в зимовим лісі і в полоні у снігів,
доколи не залишиться від Петербурга
ні снів, ні маячні, ні, навіть, берегів,
аби не розливалася наскрізь світами
труна царициних каналів, чи канав.
Мій розум, загартований Сковородами,
Ловив четвертий світ, і досі не спіймав.
В дешевому намисті лише три клейноди,
лиш три світи, навколо них чортополох,
рахуй: світ Ти, світ Бог, і третій світ - Свобода
чинити вибір свій помежи перших двох.

світлина: Ендрю Уайет. Світ Кристини.  1948.


Рецензии