Дореслекне эйту бик авыр

Нэрсэ ул дореслек? Дореслек ул -
Алдашунын, бездэн китуе.
Алдашу  китсэ дэ, исбатламый
Дореслек тантана итуен.

Дореслекне бары дошман эйтэ
Безне  этеп упкын, бушлыкка.
Дуслар аны беркайчан да эйтми:
Аны эйтсэн, тэмам  дуслыкка...

Дореслекне эйту  бик тэ авыр:
Алдаганны тын,лау кун,елле.
Эмма  ачы  дореслекне эйту -
Азат булу башы тугелме?

Дореслек ул хэнж,эр кебек: безне
Алдашудан ныграк яралый.
Э алдашу безнен, гомеребезне
Яшэу дэвере буе агулый.

Дореслек ул котеп тора ала:
Анын, гомер юлы бик озын...
Куп суз кирэк кеше алдар очен -
Дореслеккэ таба - бер адым.

10 январь, 2023 ел


Рецензии