Кривава луна посмiхнулась до панi Олени

Кривава луна посміхнулась до пані Олени:
«Чар-зілля твоє стільки хлопців на смерть поведе,
Що потім молитися будеш віками даремно,
Бо спокій душі за провину ніяк не знайде!»

Збентежена пані світила обличчям в Європі,
Душа її прагнула слави на довгі роки:
«Тримаю людей, наче коней, я на повороті,
Вуздечку та шори як завжди беру до руки».

Життя промайне і історії зміниться фарба,
Того, хто при владі, злочинцем ймовірно назвуть,
Бо випливе справжня, раніше прихована правда,
І винні від кари та суду людей не втечуть.




Київ


Рецензии