Прекрасна природа

Поглянеш вгору, там - хмарки
В ясній блакиті,
Вночі - рубінові зірки
На оксамиті.

Дерева в шатах і трава
Милують очі,
І річка в'ється, як жива,
Про щось шепоче.

Сяйливі, теплі промінці,
Пісні пташині…
Іскристі роси в бур'янці,
Немов перлини.

І дощик, що кропить поля,
Гаї і луки,
І степ, і гори, і моря,
І вітру звуки…

М'яких сніжинок білий вальс
І сонце ясне -
Усе, що є навколо нас,
Таке прекрасне!

Природа дивна, чарівна,
Як сміх дитяти,
Як Батьківщина, як життя,
Вона - як мати.


Рецензии