Странность

                Болгарский
                Природа и Люди


                С Т Р А Н Н О С Т

                Нова година дойде и отмина,
                без сняг, даже и без дъжд.
                Кокичета по-рано поникнаха -
                неочаквано и изведнъж.
                Топло е. Слънцето силно грее,
                няма облаче по небето -
                като изпрано то ярко синее.
                Къде останаха снеговете?

                Дебел сняг, голям комат за нас -
                казва народната мъдрост.
                Ще узрее ли жито с едър клас
                и тежко слънчево зърно?
                Ще има ли хляб за хората
                при толкова странна зима?
                Наранихме дълбоко Природата.
                За всяко зло възмездие има...

                Ана  Величкова      


Рецензии