Нарэшце з ма

Нарэшце марозам скавала ўсе рэчкі,
Не чутны бег хваляў, чарот не шуміць.
Ты дома хутчэй займай месца ля печкі,
Глядзі: як агонь у ёй добра гарыць.

Пакінуў мароз выцінанкі на шыбах,
У срэбра бярозы адзеў за акном.
Не хочаш да печкі - хутчэй у лес на лыжах,
Глядзі, як засыпала елкі сняжком.

Глядзі, зіхацяць як пад
сонцам сумёты.
Як кружаць сняжынкі, ляцяць снегіры.
І пішаш ты песню, бо ты пачуў ноты.
Не чуюцца ноты? Ты вершы пішы!


Рецензии