Мiй рiдний край

Мій рідний край, ти - світло чарівне,
Що струменить довершеним нектаром,
Ти - моє небо, чисте, рятівне,
Ти - степ і поле з радісним хоралом!

Ти обрамляєш квітами гаї,
Дзвениш струмками, вабиш небокраєм,
Даруєш благодатні врожаї,
Дивуєш квітом і п'янким розмаєм.

Як хочеться відчути хоч на мить
Тепло і запах стиглого колосся,
Осику обійняти, що тремтить,
Послухати пташине стоголосся.

Блаженно поглинати дух вітрів,
Що бродять у долині волошковій,
Втішатись грою дивних кольорів,
Стрічати ранок в тиші світанковій.

Дивитися, як небо і земля
Зливаються в погожій круговерті…
Якби ж не ця війна, що спопеля,
Не руйнування, дикий танець смерті!..


Рецензии