Розумiй, сам себе

Чи зрозумієш, ти мене, «Без слів»?
А чи впізнаєш, «Погляди сліпих»?
Він чує все, «Слова твої», то є «Ключі».
Бо хтось, тобі показує, у снах «Замки». 

«Агресія», відомий усім, «Знак»!
Він діє так, -«Себе не звинувать».
Інстинкт такий, як «Самозахист».
Ти зрозумієш, за брехню, «Розплата»!

І знов щось палає, в тобі, «В середині»!
Той біль, що в душі, відчувай «Ви єдині» !
«Брехня» - само захист, лише «Маскування».
«Для істини» пастка, лиш «Самопізнання»!

Твій світ, ілюзія... і «Істина твоя»!
Для тебе, «Правда», думка і слова.
«Агресія нервова», буде, «Вирок твій».
За ті слова, що так багато, «Говорив»!

Ось подивися, «Дзеркало»! Впізнав?
«Себе проклявши», комусь, «Знак» подав?
«Думки», то сон. Слова твої, то «Мрії».
«Світ насолод», для тебе, чи «Жахи, у дії»?

Ось так то… і буде! «В навколишнім світі».
Все що ти сказав, думки, то «Надія».
Майбутнє своє, «Ти сам спланував».
Бо як ти із ближнім, те «Світ» і відав!

І хтось розсміється, а «Хтось закричить».
Навіщо ховатись? -То, «Злодій мовчить»!
А хто заговорить? -«Ой тихо, мовчи».
Навіщо ховати? -Від «Серця, ключі»!

Тепер подивись, то «Дзеркало мрій».
Чи бачиш, чи чується, що він говорив?
«Сліпий», не побачить, бо то лише, «Збіг».
«Дурний»,- не врахує, своїх «Сновидінь».

І ось ти стоїш, ...і бачиш «Себе»!
Тепер або «Стій», ...а хочеш «Біжи».
Від кого тікаєш?.. -В думках говори...
Ти з ким розмовляв? «Розумій, сам себе»!


Рецензии