Пикру

Цоял рецц-бакъалъе, цоял ц1аралъе,
Нухда бугебщинаб нахъеги хъамун,
Ракьулъан бурулеб лулай киниги,
Сордо-къо лъач1ого, унел руго нилъ.

Гурарал рукьаца нух рагьулаго,
Мурадалде щвезе бугеб къасдалда,
Къуват т1аг1аразда т1аса к1анц1иялъ
Т1убанго щапула рух1ияб х1уби.

Заманин абуни, г1акъилав судья,
Г1умруялъул дарсал нилъее кьолев,
Бит1ун гьабурабги, мекъи ккарабги
Майилан щивасда цебе гьурщулев.

Кинабго заг1ипаб, заманги къокъаб,
Къойилан рук1адго, сордо бач1унеб.
Г1иц1го рек1ел гьаракь сих1къот1иялъулъ
Сабураб гьимигун малаик г1адин.


Дума

Кто за успехом, кто за славой,
Не замечая день и ночь,
Несемся мы, как будто лава,
Сметая все с дороги прочь.

Локтями путь освобождая,
К заветной движемся черте,
Паденьем ближних сокращая
Свой путь к духовной нищете.

И пред упавшими, у цели,
Своей удачею кичась,
Мы счастливы, что уцелели —
Не наш последний пробил час!

А время, царственно и скупо, —
У жизни финиша судья —
Напоминает нам, что глупо
Мы что-то делали и зря.

Все в мире призрачно и зыбко.
Лишь голос внутренний в тиши —
Как ангел с мудрою улыбкой,
Как спутник праздника души.

 


Рецензии