Из Чарльза Буковски - розарий для одноразовой нежн

                Чарльз Буковски

                розарий для одноразовой
                нежности

                крысы и тараканы
                восторжествовали
                опять

                неистовство поднявшее розу
                прошло

                закройте окна
                закройте двери

                похороните всё это с хозяйственными пакетами и
                цветами

                будьте добры
                убейте это

                вот оно бежит
                со слизняком во рту
                распевая
                старые песенки
                о любви.

                26.08.74

                03.01.23


rosary for a once
tenderness

the rats and roaches have
triumphed
again

the fury that lifted the rose
is gone

close the windows
close the doors

bury it with shopping bags and
flowers

be kind
kill it

here it comes running
with a slug in its mouth
singing old
love songs.      
               

               


Рецензии