Вовкулака

Дуже лютує бридкий вовкулака,
Душить, грабує, вбиває дітей,
Вигляне з бункера, наче макака,
Блимне очима, чекає смертей.

Дивиться довго, немовби не бачить,
Як закривавлене плаче дитя,
Що піднялось з-під уламків гарячих,
Як навіжене, шука укриття…

Може, у гру якусь грає відлюдок?
Думає, це - нереальна війна?
Що так туманить диявольський мозок?
Розум нормальний цю лють не сприйма.

Гнів і ненависть міцніють чимдалі,
Звірі не мають поняття про гріх!..
Нелюд байдужий до сліз і печалі!
Що йому долі чужих і своїх?


Рецензии