Отражение

                Болгарский
                Мир и Люди


                ОТРАЖЕНИЕ

                Светла е моята стая,
                но студени лъчи я огряват.
                От стъклата на близка сграда
                светлината се отразява.

                С отразена светлина да светиш
                е нерадостно и нетрайно.
                Своя светлина в сърцето си
                с мисли и чувства разпалвай.

                Светлината ти ще прелее
                в някое сърце изстудено.
                Ще го пречисти и сгрее,
                а то ще затупти възродено.

                Ана  Величкова


Рецензии