про перший снiг

Неврожай восени, недорід
блискавиць у стодолі неба.
Перший сніг, наче перший слід
на шляху від яси до себе.
Біле тло, маляр, біле тло
поклади в полотно картини.
Перший сніг, повсякчас було,
роздери-душу-крик невинний.
Перший слід на снігу - мазок.
Підбири, маляр, фарби колір.
Перший-ліпший завжди зразок
чи в сніги іти, чи по крові.

світлина: Казимир Малевич. Червоний квадрат - назва на звороті - Жінка у двох вимірах. 1915.


Рецензии