про пятую волну эмиграции

Облиште ваші "охі, ахі"
кав'ярням Риги чи Литви,
слова, тупіші за домахи,
і тризіркові "табори".
Безпросвіток - ось ваша правда,
іржавий якір - срібний вік.
Які страждальницькі завади
вам рок неправедний прирік:
протестувати голосінням
в мережі internet реклам,
і зазивати без сумління
підписників на свій канал.
Той срібний вік, що вище згадан,
вас ні до чого не навчив,
ні страшна доля Мандельштама,
ні на шнурку М.Ц. надрив.
Облиште, не дратуйте долю
своїм пещеним олівцем.
Доколи не вдихнете волю
для щура будете живцем.
Палає річка паперово.
Ваш вибір поміж двох звитяг:
життя лише заради слова,
чи зрада слову за життя.

світлини: Осип Мандельштам. Портрет Льва Буні 1916 р. Фото 1923 рік. Фото 1933 року - року "Мы живём, под собою не чуя страны". Фото НКВС 1938 року - року смерті поета, 27 грудня 1938.


Рецензии