С Отечественной времени... - на укр. языке

     З ВІТЧИЗНЯНОЇ ЧАСУ...

                -  На світі ще чвар тих, неслави... кипіння... 
                -  Ще є капітал, зло-нацист, зло-агент...
                -  А чом вирізняється  т а к  Україна?..
                -  Бо в ній нац-пухлятини більший процент...
                З НАРОДНИХ РОЗМОВ.
                Ні, не люблю я частої хвальби
                під зойки, що виходять з-під черевин!
                Той, хто клянеться людям щодоби,
                либонь і сам в словах своїх не певен.
                САВА ГОЛОВАНІВСЬКИЙ.

Некультурнії, аморальні...
хочуть словом "двоЇстим..."* -
"величатися" в привітанні
як... націоналісти**?..

З Вітчизняної часу,
з нацист-хвАлящих*** вдачі,
з рівня "вищої" раси,
в гАньбі - в "кращих" "удачі"?..

В мові: слави набратись -
є ж дискредитуватись,
низько ся опозорить -
в  о с у д  та в поговори...

Ти не клюй, як ті риби...,
в нац-вітання - у хиби.
міру знай - слава... всує
вниз б'є, компроментує...

"Над усе..."**** держав не буває,
З е м л я  -  м а т і р,  у с і  - Її  д і т и...
Хай Вкраїна живе, розквітає
як сестра країн світу.

       ПРИМІТКИ: *В українській у слова "слава" і такі значення:
       поголоска, поговір, чутка, неслава, недобра слава, пересуди, погана
       репутація... ("Синиця славу розпустила...", "Тим до неї не горнуся,
       що слави боюся", "Сватай мене, козаченьку, та не вводь у славу"...).
       І "ясно, як божий день", що надто часте... "славлення"...
                **Націоналісти і своєю, мяко кажучи, невихованістю,
       відсталістю..., дуже шкодять Україні, компроментують її... Наприклад,
       Хмара, висловлюючи такі... переконання, (по тедеб. чи по радіо) назвав
       чоловіка, можливо що й депутата ВР, (вибачайте, читачу) гнидою за те,
       що той відстоював свої позиції.
                ***Хвалящий - той, хто хвастає, хвастун, хвалько... ("Хвалящому
       і Бог не помагає"...).
                ****Очевидно автор (чи автори) має на увазі "лозунг" "Україна
       понад усе", свівзвучний з німецькими "епохи" гітлеризму, який
       старається ввести купка націоналістів.
      


Рецензии