Цар Eгипетських Долин

Там, де сніг пада в вогонь,
Там, де сонце в обіймах долонь,
Там, куди не залітають орли,
Живе цар єгипетських долин.

Там, куди йдуть натовпом люди,
Щоб краєм ока побачити чудо,
Ніколи не визирає з-за спин
Цар єгипетських долин.

Там, де вниз стікають річки,
Виносячи в море відмерші роки,
Дивиться спокійно на їх неквапливий плин
Цар єгипетських долин.

Там, де всі носять в решетах воду
Намагаючись полити свої городи
Жодної краплі ще не пролив
Цар єгипетських долин.

Там, де слова поглинає пісок,
Де ніхто нікому не розповідає казок,
Один-єдиний знає правила гри
Цар єгипетських долин.

Там, де день буває схожим на ніч,
Де ніч засліплена полум'ям свіч,
Не знає ніхто які бачить сни
Цар єгипетських долин.

І люди там завше чогось чекають,
Сміються, страждають і навіть кохають..
Знаю, бо сам все бачив, коли
Був царем єгипетських долин.


Рецензии