Женщина

Автор Наталия Лосева
                Вере Андреевне Ефремовой и
                Александру Александровичу
                Чуйкову  посвящается

Женщина! Я без тебя слепой!
Ты- мои глаза! Ты – моя мудрость!
Без тебя бы не шумел прибой,
Не вставало солнце рано утром.

Женщина! Ты плодородье нив.
Сок созревшей грозди винограда.
Чувствую с тобою сил прилив,
Для чего рожден, и что мне надо.

Распахнула ты мне в жизнь окно,
Подарила крылья за спиною.
Как с тобою много мне дано!
Не одна ты – целый мир с тобою.

 

ЖЕНА
Поетичен превод от руски език: Генка Богданова

Посвещава се на:  Вера Андреевна Ефремова
и Александър Александрович Чуйковски

О, жена! Без тебе сляп съм аз!
Ти си очите ми! Мъдростта ми!
Без тебе  прибоят няма глас.
Не би изгряло слънце в дните ми.

Жена! Ти си  нива изкласила,
сокът си сладък  на грозда узрял.
Със  тебе чувствам  прилив на сила,
знам защо съм роден и  съм живял.

Чрез теб към живота гледах в захлас.
С криле за полет ме правиш богат.
Колко много получих от  теб аз!
Не си една – ти  си  целия свят!


Рецензии