Я зноу вёсцы, прывiтанне Радзiма

Я зноў у вёсцы, прывітанне Радзіма,
Твой унук прыехаў да цябе,
Не забыўся ён бабкі імя,
І гасцінец пры сабе!
Я вітаю і ведаю,
Ты чакала нібы святло,
Бабуля з душою светлай,
Ты, напэўна, маё ўсё!
Светам цяпер кіруюць грошы,
Вайна грыміць не ў далеке,
Але ведаю дакладна, што мы можам,
Адшукаць світанак ў душы!
Паветра ў вёсцы вольнае,
Іней павіс на дрэвах,
Гэта ранiца марозная,
Нібы мора дзівосны бераг!
Добры дзень родная Беларусь,
Край родны знаёмы з дзяцінства,
Ты спрадвечная белая Русь,
Для народа шчасце адзінства...


Рецензии