про Рождество

Люди просили у Бога сили.
Плакали гірко і голосили:
- Стало навколо все дуже жорстким -
лащити навіть котячу шорстку.
Жертви носили, співали гімни
у кожній оселі, у кожній гміні.
- Просимо сили, щоб багатіти, -
плакали літні і зовсім діти.
Не довго Бог думав. Замість сили
людям посватав живого Сина.
- Стане дитина ця вашим скарбом -
Миру навчить вас і жити ладом.
Люди подумали: - Бог Збожеволів !
Діти рідненькі всі напівголі,
ми просили багатства і сили
не дармоїда. Сина убили.


Рецензии