Мая Беларусь

Так хораша, калi сяброукl побач,
калi рамонкi —кветачкi кругом.
Жыцця тады  найлепшай будзе  здоба.
Я у гэты цуд, якi вакол, бягом.

Прыроды падабаюцца малюнкi,
на золку так прыгожа — дзiва, цуд.
Паветра водар быццам падарункам,
змываецца трывога, смутак, бруд.

I я плыву, далей мой шчасця човен,
на сэрцы звонкi пошчак салауя.
Дык гэта казка —пошук  адмысловы,
туды бягу з усмешкай шчырай  я.

Кiлiшак поуны спрау, таму так звонка,
прывабнай  птушкай да нябёс калi.
Мой родны край —нiбыта  ён  пярсценкам,
пяшчотай  так лагодна  прытулiу.


Рецензии