Роздум над творам...

Роздум над творам, ( А.М.Муха ,,Судьба,,).

Доля  -  цыганка-варажэя,
Глядзіць дапытна: ,, Ну, дык што?
Табе заўсёды, цябе дзеля,
Нясу прызначаны мяшок...
У ім твае выпрабаваньні  -
Хочаш, ласункам іх прымі,
А хочаш, загарні да ямы,
Дзе чэрві тлустныя ў гнаі,
Але ж, прывольна жыць, з нядоляй
І наканаваньне прыпыніць  -
Шляху няма, няма дазволу,
Няма вердыкту на Зямлі... ,,.
-16.12.22.


Рецензии