Бути собою?

Скільки тих, хто закликають "Будь собою"
Ось вона, вся моя суть, як вона є!
Ось вам правда - віддаю її без бою,
Без омани. Лицемірство - не моє.

Зазирни хоч раз без страху в мої очі,
Не питай, бо всі слова - це просто звук.
Кожен бачить тільки те, що сам захоче,
Візьме те, що швидше попливе до рук.

Я є все. Не віриш? Я й сама не вірю.
Тисячі облич і рис в душі цій є -
Від людини, птахи, дерева чи звіря.
Чи знайдеш в цій мішанині щось своє?

Чи воно - тверде, фіксоване, постійне,
Вкоренить мене колись на цій землі?
Чи моє - легке, повітряне і вільне,
Що не втілене ні в святості, ні в злі?

Вічний рух. Міняю напрям, зміст і форму,
Розбиваюся на тисячі істот.
Попри всі людські і наукові норми -
Наче музика з невинайдених нот.

Без свого обличчя, без себе самої -
Я прозорий, ідеально-круглий нуль.
Як прийшов сюди не з дружбою, а з боєм
 Стережися сам дощу смертельних куль.

Там, в очах моїх, є дзеркало єдине.
Відображення усіх, хто зазирнуть.
Як побачиш у душі моїй людину -
То у дзеркалі твою відбито суть.


Рецензии