Донар

Кроў перацякае з вены ў вену --
Расплываецца па целе акіянам.
Я ў тваё жыццё, бы ў Бога веру:
Ты жыві і не спазнай больш ранаў.

Прыдзе час -- і ты пакінеш ложак.
Будзеш кожны дзень прыдумваць вершы.
І здзіўляцца рытму, рыфме кожнай,
Што табе пакінуў сябар лепшы.

Проста, гэта кроў мая зайграла
Ля твайго няўрымслівага сэрца.
Паглядзі, які прыгожы ранак
З цемені начной праз золак рвецца!

Гэта кроў мая бушуе ў клетках --
Удыхае ў іх настрой жыццёвы.
Ты прачнешся сёння ў белых кветках.
Скажаш сэрцу: гэта проста клёва.

Радуйся жыццю, пакуль жывецца.
Не губляй натхнення і настрою.
Я адчуў, як сэрца тваё б'ецца --
Стала ты мне кроўнаю сястрою.

09.12.2022. Заслаўе


Рецензии