Лявониха

    Да "Лявоніхі"

Авохці мне!

Усе мае вантробачкі гараць,

я не магу ні сеяць,ні араць,

усё маё нутро баліць;

ды каб мне нехта чарачку наліў,

пайшоў бы я лявоніху скакаць.

Ой,лявоніха імклівая,

ты кадрыль мая,бурхлівая!

Перад лявоніхай не можна выстаяць,

яна нябожчыка з труны можа падняць;

для беларусаў гэты танец знакавы,

як і мазурка для палякаў.


Рецензии