Накцюрн

   https://youtu.be/VlWUUwtSQdM

/з вершаў Л.Гараган /
Калі настрой мой смуткам і адчаем
Кладзецца лістападавым дажджом,
Я падыду да вернага раялю -
І музыкай накрые, як плашчом.

Ад слоў балючых, жахаў, ад памылак,
Дарог - дзе павароты, віражы,
Ад буравею не ў мае вятрылы -
Бо музыка жыве ў маёй душы.

Вылечваюся ёю ад абразы
На чорна-белых клавішах жыцця.
Дзе ў кожнай ноце і музычнай фразе
П'ю быццам мудрасць, веру, сэнс быцця.

У небыццё сплываюць боль, нягоды
Мажорнымі акордамі струны.
І зноў нясуць яскравых думак воды
У час далёкі юнае вясны.

І я цвярдзею бы ядро Сатурна,
Перамагаю смутак і адчай.
Спакой мой лье пяшчотаю накцюрна,
На чорна-белых клавішах раяль.

    *.   *.   *.   06.12.2022г.
А.Умінскі

Л.Гараган

              НОКТЮРН

Коли мій настрій смутком і печаллю
Лягає листопадовим дощем,
Я підійду до вірного роялю –
І музика укриє, як плащем,

Від помилок, що виправить несила,
Доріг, де круторогі віражі,
Від буревію не в мої вітрила…
Бо музика живе в моїй душі.

Я нею виліковую образи
На чорно-білих клавішах буття.
Де в кожній ноті і музичній фразі
Черпаю мудрість, віру й каяття.

Відходять в нікуди усі незгоди
Мажорними акордами струни.
І знов несуть думок прозорі води
У розмаїття юної весни.

І я міцнію, як ядро Сатурна,
Долаю сивий смуток і печаль.
І ллє мій спокій благістю ноктюрна
На чорно-білих клавішах рояль.

                                08.02.2022 р


Рецензии