Маяковский - Вам на английском

You!

You, wasting life through orgies and orgies,
Owning a bath and warm WC!
How dare your eyes news of Saint George’s
Order holders in papers see?!

D’you even know, you, a multitude of
Lame mediocrities stuffing your face,
Probably just now Lieutenant Petrov
On a random bomb got stripped of his legs?..

Picture if he, brought along for slaughter,
Every inch a wound, out of which blood drips,
Suddenly saw you salaciously utter
Severyanin’s verse with your cutlet-smeared lips!

Should I be giving my life — slaves of wenches
And your own bellies — for the sake of yours?!
I’d rather be in a bar than in trenches,
Serving pineapple water to whores!

Оригинал (В. Маяковский):

Вам!

Вам, проживающим за оргией оргию,
имеющим ванную и теплый клозет!
Как вам не стыдно о представленных к Георгию
вычитывать из столбцов газет?!

Знаете ли вы, бездарные, многие,
думающие нажраться лучше как, —
может быть, сейчас бомбой ноги
выдрало у Петрова поручика?..

Если б он, приведенный на убой,
вдруг увидел, израненный,
как вы измазанной в котлете губой
похотливо напеваете Северянина!

Вам ли, любящим баб да блюда,
жизнь отдавать в угоду?!
Я лучше в баре бл***м буду
подавать ананасную воду!


Рецензии