Прах

           Болгарский
           Космос


                П Р А Х

                Прах покрива улици и къщи,
                вятърът из въздуха го носи.
                Но защо ли трябва да се мръщя,
                вместо да задам безброй въпроси?

                Прах и прах... - навсякъде се стеле
                и от прах Земята е родена.
                Той е там - в космическите бездни
                и тъмнее в цялата Вселена.

                Всичко се превръща в прах накрая -
                газ и прах мъглявини изграждат.
                В тях звездите пламват и сияят
                и отново светове се раждат.

                В някои животът тържествува,
                други жар или пък студ раздира.
                Бури галактически бушуват,
                а прахът космически пулсира.

                Ана  Величкова               


Рецензии