Прамень да шчасця

З нас кожны марыць быць шчаслiвым,
Ды толькi цяжка здзейснiць па жыццi.
Хутчэй заўважыць позiрк хцiвы,
Цяжэй праменьчык сярод цьмы знайсцi…

Свой шлях упарта спапяляем,
Не бачым зорачку –  да шчасця пазл.
А беды, як драпежных зграi,
Мацней калоцяць лёс ў наступны раз…

Крычаць, завуць убачыць промнiк,
Каб выйсцi цераз цернi да святла.
Пазбавiць долю хмараў цёмных,
А сэрца ружа шчасця абвiла…

Убачыць блiк мяшаюць слёзы,
Настырна топiм бедамi жыццё.
Нас скалане на смертным ложы
Прамень,  пасланы з вышынi Тварцом…

Дазволiлi кружыць буранам,
Прайшлi рабом на службе цёмных сiл.
Хто быў авечкай, хто баранам,
Бязбожна ў нетрах Каiн закружыў.

Заўважыць промнiк  –  гэта шчасце,
Што адбылося – тое не змянiць.
У сэрцы, як урок,   схавайце,
А шлях не дайце  бедам супынiць…


Рецензии