Тихий стон на грани воплей

Тихий стогін на межі волання -
Дайте кисню для бідних легень!
У кутку я. Тремтячі зітхання,
Як молитви, мотиви пісень.

Де ти милий? Живий чи убитий?
Чи спаплюжине тіло твоє?
З ким той погляд, під віями вкритий?
Кров чи воду крізь пальці проллє?

Що я бачила? Горду безвихідь.
Мовчазний і жорстокий мороз.
Що я чула? То гіркая невідь.
Одинокість - невтішний прогноз.

Нас плекало на сонячних ліках
Тихе небо у мертвім краї.
Спи, коханий, у теплих обіймах,
Поки снігом укриє гаї.


Рецензии