Мова мая

Дзе ты, мова мая?
Роднае слова, зямля,
Хата, дзяцiнства маё -
Дзе зараз гэта усё?
Мова, як узгадаць,
Роднае слова казаць?
Я разважаю на ёй
I лiчу мову сваёй.
Родныя словы усе мне,
У сэрцы песня пяе,
Думкi да зорак ляцяць
У душу яскрава глядзяць.
Мова - дзяцiнства успамiн.
Сэрцам адданы твой сын.
Вёска, Палессе, мой кут
Я нарадзiуся вось тут.


Рецензии