Капля дождя

                Болгарский
                Природа


                ДЪЖДОВНА  КАПКА

                Валеше дъжд и изведнъж престана,
                лъчи огряха клони и листа.
                Заискриха и блеснаха сияйно
                отронените капки от дъжда.

                А капчица една се плъзна смело
                по едър лист и ярко отрази
                поляната с цветята разцъфтели,
                отрупаните с меден цвят липи.

                Миг-два...И сякаш капката политна,
                но падна сред високите треви
                със спомен за дъжда, наскоро стихнал,
                от който тя за кратко се яви.

                Ана  Величкова


Рецензии