Птичка

                Болгарский
                Природа

               
                П Т И Ч К А

                Край гората скромна птичка
                се е захласнала в пеене.
                Притаени я слушат всички -
                от катеричките до елените.

                Пее, както никоя друга,
                мелодии към небето летят.
                Не е славей, нито чучулига,
                но е отдадена на песента.

                Наречена е мочурно шаварче,
                с музикалност е надарена.
                Сама е тя, няма другарче.
                От свободата е вдъхновена.

                Ана  Величкова            


Рецензии