У лесе

Як жа хораша у лесе
Нават у хмурныя дні!
Лес апенькі развесіу
На бярозавым пні,

І рассыпау брусніцы
На палянцы лясной.
Як тут не падзівіцца
Прыгажосці такой!

Ліст апаушы шапочыць
Пад нагамі у мяне.
Шэры заяц ускочыу
З пад куста у старане.

Пад ялінай - ён самы! -
Баравік-прыгажун.
І яго я таксама
У кошык свой палажу.

Лес свае таямніцы
Сёння мне расказау:
И нясу я гасцінцы...
Дожджык капаць пачау.

Дождж пяе калыханку
Ціхі, дробны, грыбны.
Сню да самага ранку
Каляровыя сны.
        09.11.2022

P.S. Краткого У у меня нет в клавиатуре. Прошу извинения за неудобство при чтении.


Рецензии